Advies- en onderzoeksbureau in digitale toegankelijkheid | properaccess.nl | 06-28742275 | contact@properaccess.nl
De website https://doorstroompuntregioamersfoort.nl/ is heronderzocht op 4 december 2024. Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van de evaluatiemethode WCAG-EM. Doel van dit rapport is om te bepalen welke verbeteringen nodig zijn om dit digitaal kanaal toegankelijker te krijgen.
Uit het heronderzoek naar toegankelijkheid is gebleken dat de website voldoet aan alle succescriteria van WCAG 2.1. Onze complimenten!
Beoordeling | SC |
---|---|
Voldoet | 50 |
Voldoet niet | 0 |
Totaal | 50 |
In dit rapport zijn de beschrijvingen van de succescriteria verkort. Volledige beschrijvingen zijn te vinden in de WCAG-documentatie. We bieden bij elk succescriterium ook een algemene toelichting. Hoewel de WCAG-norm voldoende duidelijkheid biedt voor gedegen onderzoek, kan de beoordeling van succescriteria op detailniveau in de toekomst veranderen. Zo kan iets dat nu wordt afgekeurd, bij een volgend onderzoek worden goedgekeurd en andersom.
Dit onderzoek geeft een overzicht van de mate waarin de website momenteel voldoet aan de WCAG 2.1, niveau A en AA. WCAG, oftewel Web Content Accessibility Guidelines, zijn internationale richtlijnen voor de toegankelijkheid van webinhoud. Deze richtlijnen zijn opgedeeld in vier principes: Waarneembaar, Bedienbaar, Begrijpelijk en Robuust, elk met specifieke meetbare succescriteria.
Dit onderzoek is uitgevoerd volgens de WCAG-EM methodologie. Het volgende proces is daarbij gebruikt:
Het onderzoek omvat alle eisen uit de Europese toegankelijkheidsnorm EN 301 549 (WCAG 2.1).
Het grootste deel van het onderzoek is een handmatig proces. Voor een deel van de criteria wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van automatische tools, zoals axe-core en Chrome Developer Tools.
Omdat het onderzoek gebaseerd is op een steekproef, kan het zijn dat bepaalde problemen onopgemerkt blijven en bij een volgend onderzoek anders worden geëvalueerd. De steekproef vertegenwoordigt alle content op het getoetste domein Het onderzoek biedt een momentopname; bij het doorvoeren van verbeteringen kunnen nieuwe toegankelijkheidsproblemen ontstaan.
De beoordeling per criterium is gebaseerd op falsificatie: "voldoet" betekent dat we geen redenen hebben gevonden om het als "voldoet niet" te beoordelen.
Voor elk probleem geven we maximaal drie voorbeelden. Het is mogelijk dat hetzelfde probleem op meerdere plaatsen voorkomt. Gebruik dit rapport als een blueprint om alle delen van de website te controleren.
Scope:
Niet in scope:
De onderzochte website zou minimaal moeten kunnen worden gebruikt in de volgende browsers en hulptechnologieën:
De onderzochte maakt gebruik van de volgende technologieën:
De homepagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Wie zijn wij pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Professionals pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Ervaringen pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Contact pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Terugbelverzoek pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Werk pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Opleidingen pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Inkomen pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Routekaart pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
De Routekaart ingevuld pagina van Doorstroompunt regio Amersfoort.
Pagina niet gevonden van Doorstroompunt regio Amersfoort.